Trinxat de la Cerdanya

11.12.2016

Plat tradicional d'Andorra i Pla d'Urgell, elaborat amb l'estrella de l'hivern, la nostra COL DE NADAL, o anomenada també de paperina.

Recepta exquisita, amb moltes variacions, però avui, us ensenyaré com la fem a casa meva.

Ingredients

Per a 4 persones


  • 3 patates grans (uns 500g)
  • 1 col de Nadal o paperina
  • 6-8 dents d'all
  • 1/2 botifarra negra
  • 4 talls de carnsalada amples
  • Oli
  • Sal
    Instruccions

1.
Pelar les patates i tallar-les en 8 trossos. Eliminar la fulla exterior de la col i les parts més dures, i tallar-la en trossos mitjans. En una olla amb aigua bullint amb sal, posar les patates i cinc minuts després, la col. Deixar coure 10 minuts les dues coses juntes.

2.
Tallar la carnsalada en rodanxes fines. Daurar-ho en una paella a foc mitjà amb un fons d'oli, afegint els alls també pelats i laminatges quan comenci a agafar color. Afegir també la botifarra negre.

3.
Escórrer la verdura i bolcar-la en la mateixa paella, donant unes voltes amb una forquilla de fusta per ajudar al fet que la patata es trenqui una mica mentre es barregen els ingredients. Rectificar de sal i pebre. Fer una espècie de truita amb la mescla, deixar que es dauri i donar-li la volta amb un plat o tapa per fer el mateix amb l'altre costat.

Ja ho podem servir!

També podem fer talls de carnsalada més fins i daurar-los en una paella fins a que estiguin cruixents per acompanyar.