Amanida de faves tendres

02.03.2017

Avui la Isabel ens deleita amb una recepta molt fresca, ideal per soportar les calors que ens esperen, fàcil de preparar i ideal per a compartir o inclús com a plat principal.

La primavera és època de faves, una lleguminosa molt saborosa i plena de nutrients, vitamines, minerals i propietats beneficioses per a la salut. 

Ingredients

  • 1kg de faves tendres i molt petites.
  • 1 ramet de menta fresca
  • Sal
  • Pernil serrà al gust
  • Fulles de canonge o rúcula
  • 1 enciam fulla de roure

Vinagreta: sal, 1 polsim de sucre,1 cullerada petita de mostassa,4 fulles de menta fresca,3 cullerades soperes de vinagre de xerès o de poma,9 cullerades d'oli d'oliva verge.

Instruccions

1.

Coeu les faves en aigua bullent amb sal i menta fresca uns minuts.Escorreu-les i deixeu-les que es refredin.

Un cop fredes barregeu-les amb les fulles d'enciam talladles en juliana i les rúcules, afegiu el pernil tallat a tires.

2.

Prepareu la vinagreta barrejant tots els ingredients per aquest ordre: sa, sucre,mostassa,fulles de menta picades,vinagre i l'oli. .

Una mica de salut...

Sols aporten 110 Kcal per cada 100g!!

Contenen substàncies que es fan servir per tractar el Parkinson Les faves són riques en levodopa, una substància que es fa servir com a medicament per mitigar els símptomes del Parkinson.

Possible anticancerigen Hi ha estudis científics que han estudiat com els compostos fenòlics, en el cas específic de la fava, tenen efectes anticancerígens i protegeixen del càncer de còlon, ja que bloquegen el desenvolupament de tumoracions gastrointestinals.

Reducció del colesterol Un estudi fet amb persones joves a les quals es va administrar durant trenta dies farina de faves va donar com a resultat una reducció dels nivells de colesterol en sang (triglicèrids, LDL, VLDL), així com dels nivells de glucosa, insulina, alhora que van augmentar els de colesterol bo (HDL
 

Reducció de la hipertensió