Bledes al forn, producte de temporada.

20.01.2017

Buscàveu una nova manera de menjar bledes ara que n'és el temps? doncs aquí la teniu, una recepta que ens aporta la Isabel, ideal per als nens!

Més abaix, trobareu curiositats i propietats nutritives sobre aquesta excel·lent verdura!

Ingredients

2-3 persones

  • 1 bon manat de bledes del mercat de pagès
  • 2 ous
  • tomàquets per fer salsa de tomàquet
  • Formatge per gratinar 
  • oli i sal

Instruccions

1. Agafem la part verda de les bledes i les netegem bé, un cop netes les bullim amb aigua i un pessic de sal.

Precalentar el forn a 200ºC.

2. Un cop cuites les escorrem i les piquem menudetes.

A continuació les posem en una safata per anar al forn.

3. En un plat batrem un parell d'ous i els barrejarem amb cinc o sis cullerades d'una bona salsa de tomàquet, si cal rectificarem de sal, posarem aquesta barreja sobre les bledes i afegirem per sobre formatge.

4. Ficarem la safata al forn per a que es dori.

Bon profit!!

Curiositats sobre les bledes

Vols saber alguna cosa més sobre les bledes que probablement no sabies? 

La bleda és rica en ferro i vitamina A, així regularitza les funcions de l'estómac i de l'intestí gros, combat el restrenyiment i les hemorroides, i té efectes curatius en les inflamacions interiors i exteriors i en les malalties de la pell. També és rica en fibra i sals minerals i s'utilitza molt en règims d'aprimament.

Són molt riques en fibra, per tant, són ideals per combatre l'estrenyiment. Si heu de perdre pes, també us ajudaran: en aquest sentit no hi ha cap aliment màgic, però sacien, són força nutritives i tenen poques calories. També són calmants, si teniu problemes digestius o intestinals, i tenen un lleuger efecte diürètic i alleugen les irritacions de les vies urinàries. Tenen efecte alcalinitzant i ens ajuden a no perdre minerals i a millorar problemes de pell com l'acne. 

La bleda és originària de les zones costeres d'Europa. Els àrabs van ser els qui van iniciar el seu cultiu sobre el 600 abans de Crist.