Trinxat de la Cerdanya
Plat tradicional d'Andorra i Pla d'Urgell, elaborat amb l'estrella de l'hivern, la nostra COL DE NADAL, o anomenada també de paperina.
Recepta exquisita, amb moltes variacions, però avui, us ensenyaré com la fem a casa meva.

Ingredients
Per a 4 persones
- 3 patates grans (uns 500g)
- 1 col de Nadal o paperina
- 6-8 dents d'all
- 1/2 botifarra negra
- 4 talls de carnsalada amples
- Oli
- Sal
- Instruccions
1.
Pelar les patates i tallar-les en 8 trossos. Eliminar la fulla exterior de la col i les parts més dures, i tallar-la en trossos mitjans. En una olla amb aigua bullint amb sal, posar les patates i cinc minuts després, la col. Deixar coure 10 minuts les dues coses juntes.
2.
Tallar la carnsalada en rodanxes fines. Daurar-ho en una paella a foc mitjà amb un fons d'oli, afegint els alls també pelats i laminatges quan comenci a agafar color. Afegir també la botifarra negre.
3.
Escórrer la verdura i bolcar-la en la mateixa paella, donant unes voltes amb una forquilla de fusta per ajudar al fet que la patata es trenqui una mica mentre es barregen els ingredients. Rectificar de sal i pebre. Fer una espècie de truita amb la mescla, deixar que es dauri i donar-li la volta amb un plat o tapa per fer el mateix amb l'altre costat.
Ja ho podem servir!
També podem fer talls de carnsalada més fins i daurar-los en una paella fins a que estiguin cruixents per acompanyar.
