Fem panellets en família?

15.10.2017

A més de les castanyes, els panellets i la fruita confitada són també un menjar típic de la Castanyada i per això us volem deixar una recepta de panellets amb la que us llepareu els dits. Aprofiteu per fer-los amb els més petits, ja que n'és molt fàcil fer-ne i s'ho passen pipa!

Ingredients

  • 500g ametlla crua mòlta 
  • 400g sucre
  • 150g patata
  • 150g boniato
  • Pell d'una llimona
  • Margarnina
  • Farina

Elaboració

  1. Bullir les patates i els boniatos amb pell, un cop toves, escorrem, pelem i les aixafem amb una forquilla, deixem refredar.
  2. Afegim el sucre, l'ametlla i la pell de la llimona ratllada. Barregem tot fins que quedi uniforme. Ja tenim la massa per a fer qualsevol panellet.
  3. COCCIÓ: Col·loquem els panellets en una safata del forn, untada amb la mantega o amb el paper per el forn, els pintem amb ou i els coem a 225ºC durant 8-10 minuts, fins que estiguin daurats.

De pinyons: 240g pinyons i clara d'ou

Fem les boles amb la massa, passem per clara d'ou i les cobrim de pinyons. Ajudem apretant amb la mà per a que quedin ben enganxats.

De coco: 100g coco ratllat i clara d'ou

Barregem la mateixa quantitat de coco que de massa ( no en pes, sinó, una cullerada de massa per cada cullerada de coco) i fem la forma de piràmide i els podem arrebossar amb ajuda de la clara d'ou amb més coco.

D'ametlles: 100g ametlles crues senceres

Donem la forma desitjada i posem una ametlla al mig plana.

De xocolata o cafè: 100g cacao en pols/ 50g cafè

He posat pesos relatius, ja que es tracta d'anar provant la massa i anar incorporant fins al gust, de cacao si sol posar més perquè el gust és més suau. Donar forma.

¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar