Fem panellets en família?

15.10.2017

A més de les castanyes, els panellets i la fruita confitada són també un menjar típic de la Castanyada i per això us volem deixar una recepta de panellets amb la que us llepareu els dits. Aprofiteu per fer-los amb els més petits, ja que n'és molt fàcil fer-ne i s'ho passen pipa!

Ingredients

  • 500g ametlla crua mòlta 
  • 400g sucre
  • 150g patata
  • 150g boniato
  • Pell d'una llimona
  • Margarnina
  • Farina

Elaboració

  1. Bullir les patates i els boniatos amb pell, un cop toves, escorrem, pelem i les aixafem amb una forquilla, deixem refredar.
  2. Afegim el sucre, l'ametlla i la pell de la llimona ratllada. Barregem tot fins que quedi uniforme. Ja tenim la massa per a fer qualsevol panellet.
  3. COCCIÓ: Col·loquem els panellets en una safata del forn, untada amb la mantega o amb el paper per el forn, els pintem amb ou i els coem a 225ºC durant 8-10 minuts, fins que estiguin daurats.

De pinyons: 240g pinyons i clara d'ou

Fem les boles amb la massa, passem per clara d'ou i les cobrim de pinyons. Ajudem apretant amb la mà per a que quedin ben enganxats.

De coco: 100g coco ratllat i clara d'ou

Barregem la mateixa quantitat de coco que de massa ( no en pes, sinó, una cullerada de massa per cada cullerada de coco) i fem la forma de piràmide i els podem arrebossar amb ajuda de la clara d'ou amb més coco.

D'ametlles: 100g ametlles crues senceres

Donem la forma desitjada i posem una ametlla al mig plana.

De xocolata o cafè: 100g cacao en pols/ 50g cafè

He posat pesos relatius, ja que es tracta d'anar provant la massa i anar incorporant fins al gust, de cacao si sol posar més perquè el gust és més suau. Donar forma.