Fem panellets en família?
A més de les castanyes, els panellets i la fruita confitada són també un menjar típic de la Castanyada i per això us volem deixar una recepta de panellets amb la que us llepareu els dits. Aprofiteu per fer-los amb els més petits, ja que n'és molt fàcil fer-ne i s'ho passen pipa!
Ingredients
- 500g ametlla crua mòlta
- 400g sucre
- 150g patata
- 150g boniato
- Pell d'una llimona
- Margarnina
- Farina
Elaboració
- Bullir les patates i els boniatos amb pell, un cop toves, escorrem, pelem i les aixafem amb una forquilla, deixem refredar.
- Afegim el sucre, l'ametlla i la pell de la llimona ratllada. Barregem tot fins que quedi uniforme. Ja tenim la massa per a fer qualsevol panellet.
- COCCIÓ: Col·loquem els panellets en una safata del forn, untada amb la mantega o amb el paper per el forn, els pintem amb ou i els coem a 225ºC durant 8-10 minuts, fins que estiguin daurats.
De pinyons: 240g pinyons i clara d'ou
Fem les boles amb la massa, passem per clara d'ou i les cobrim de pinyons. Ajudem apretant amb la mà per a que quedin ben enganxats.
De coco: 100g coco ratllat i clara d'ou
Barregem la mateixa quantitat de coco que de massa ( no en pes, sinó, una cullerada de massa per cada cullerada de coco) i fem la forma de piràmide i els podem arrebossar amb ajuda de la clara d'ou amb més coco.
D'ametlles: 100g ametlles crues senceres
Donem la forma desitjada i posem una ametlla al mig plana.
De xocolata o cafè: 100g cacao en pols/ 50g cafè
He posat pesos relatius, ja que es tracta d'anar provant la massa i anar incorporant fins al gust, de cacao si sol posar més perquè el gust és més suau. Donar forma.